Preppy är konst

Typisk engelsk preppy, klassiskt och stilrent.

Sällan har en stil blivit lika misshandlad som Preppystilen och den är lika hatad som den är älskad. Att klä sig preppy för oss på fashionklubben är en konst, en konst som inte vem som helst kan behandla.

Preppyn har sina rötter i privatskolorna på den amerikanska östkusten, och är egentligen ett slangord för preparatory school, där välbärgade amerikanska barn går innan de fortsätter till ett ofta privat universitet. Preppyn har också ursprung ifrån den engelska överklassens sätt att klä sig. Det amerikanska och engelska preppy-modet skiljer sig dock i en rad perspektiv. Den amerikanska preppyn är oftas lite sportigare och "tuffare" tillskillnad från den engelska som anses vara lite mer klassisk och väldigt stilren.

Preppyn förknippas ofta med sporter som tennis, golf, Rugby och polo där modét har tydliga inslag. Plaggen som flitigt används inom preppyn är te.x klubbkavaj, slipover, cardigan, blazers, klubbslips, piké, lammullströjor, chinos och till detta ett par loafers eller vita sneakers. Frisyren ska såklart vara av den välkamade varianten, den så kallade "hjälm frisyren" brukar ofta vara påtaglig hos preppy bärare. Märken som ofta syns i preppy-sammanhang är Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Lacoste, Gant, Hacket, Aquascutum, Barbour, sen finns det givetvis massvis med andra märken.

En sak som stör oss på fashionklubben är när preppy blir förknippat med "brat stilen", visst kan man ibland se lite likheter, skillnaden är oftast den att brats inte kan konsten att matcha varken färgerna eller plaggen rätt.

Vi på fashionklubben älskar preppy-modet och det är bara du själv som sätter gränserna.


Den Amerikanska succé serien Gossip Girl är en bra inspirationskälla
för Amerikansk preppy




Fashionklubben - Vi kan fashion!


Kommentarer
Postat av: Nils

Dessa inlägg uppskattas, läsvärt!

2008-11-06 @ 22:06:41
Postat av: bernad

bra inlägg!

2008-11-06 @ 22:40:34
Postat av: Lars

skönt inlägg..kan inget annat än instämma. bra skriver också, skön svenska.

2008-11-07 @ 20:31:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0